Ruwhel

Biografie

Stap in de wereld van de Rotterdam Blues.
Ruwhel en zijn Bigi Blues Band nemen je mee op een door Caribische hiphop doordrongen blues reis.

Bij een liveshow van Ruwhel en de Bigi Blues Band waan je je in een rokerig bluescafé, ergens in het Caribisch gebied. De soulvolle band, de verleidelijke zangeres, maar vooral de entertainende frontman trekken je voor even uit je eigen realiteit. Ruwhel bewijst dat zware, eerlijke verhalen en feesten prima samen kunnen gaan. Bovendien bewijst hij dat blues een véél diverser genre is dan wel eens gedacht wordt. Het is een state of mind; een gevoel. Het is een tool om over pijn te vertellen. Én je kan er bovendien héél lekker op dansen. De entertainer pur-sang verliest geen seconde het contact met het publiek. Charismatisch beweegt hij over het podium en dirigeert hij onderwijl zijn voltallige band.

Ruwhel maakt eerder al naam als onderdeel van de succesvolle rapformatie Wat Wat Is en met zijn hyper-persoonlijke theaterstuk ‘Zondes van een kind’. In 2021 besloot hij een nieuwe weg in te slaan en richtte hij de Bigi Blues Band op. Dat jaar nog, wonnen zij de Grote Prijs van Rotterdam.

Vanaf 2022 tot en met dit huidige festivalseizoen is er bewust gekozen een steady fanbase in Rotterdam op te richten. De band sloot zich aan bij het Rotterdamse On Track Agency en speelde echt overal in Rotterdam. Festivals als Metropolis, Zomercarnaval, Bevrijdingsfestival, Eendracht Festival, Get Loose, een eigen stage op Festival Downtown, een prominente rol in de campagne rond Koningsdag 2023 (inclusief een mega optreden voor het koningspaar en tienduizenden bezoekers aan de voet van de Markthal); Rotterdam kan in 2023 echt niet om Ruwhel heen. Ondertussen werden er uitstapjes gezet buiten Rotterdam voor festivals als Grasnapolsky, Oerol en Surfana.

Social media

Videoclip

Play Video

management

Immanuel Spoor

Mail: immanuel@ontrackagency.com
Tel: +316 44 36 36 98

Bookings

Dilan Tekin

Mail: dilan@dtmusicagency.com
Tel: 061-555-9348